Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...
Κοτόπουλο με μελιτζάνες
Υλικά συνταγής
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1 1/2 κιλό περίπου)
- 4 μελιτζάνες κομμένες σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 500γρ. ντομάτα φρέσκια περασμένη από το μούλτι (2 φλιτζ.) ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο ( 1/2 για το τηγάνισμαΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. και ½ για το μαγείρεμα)
- 2 ποτήρια νερό
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει). Το πλένουμε καλά με κρύο νερό και ξύδι. Αφήνουμε να στραγγίξει από το νερό.
- Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το πιπέρι και το υπόλοιπο νερό.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, με την κατσαρόλα να είναι σκεπασμένη.
- Παράλληλα , κόβουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες , τις κόβουμε και τις βάζουμε σε νερό με αλάτι για 30 λεπτά περίπου.
- Στραγγίζουμε και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί τις μελιτζάνες. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά .
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες , τα φύλλα δάφνης και τη ζάχαρη στο κοτόπουλο.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 30 λεπτά ακόμη. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι.
- Σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τις μελιτζάνες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Αυτό το ήξερες
Το στήθος του κοτόπουλου είναι μια ωφέλιμη τροφή που είναι χαμηλή σε λίπος και ταυτόχρονα πηγή πολύτιμης πρωτεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας.
Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.
Το όνομά της προέρχεται από την ιταλική "melanzana" και κατάγεται από την Ασία. Στην Ευρώπη, τη μελιτζάνα καλλιεργούν κυρίως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν στα φαγητά κατσαρόλας και ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο για άρωμα.
Αν θέλουμε να γίνει ποιο ελαφρύ το φαγητό, ψήνουμε τις μελιτζάνες με λίγο λάδι με προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 15 λεπτά.
Αν θέλουμε να ανακατέψουμε το φαγητό, το κάνουμε με απαλές κινήσεις για να μην λιώσουν οι μελιτζάνες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 26529
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο