Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...
Κοτόπουλο σοτέ με σάλτσα βαλσάμικου
Υλικά συνταγής
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (μερίδες)
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- ½ φλιτζ. βαλσάμικο ξύδι
- ½ φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. μέλι
- 3-4 κ.σ. αλεύρι για το πανάρισμα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μαρούλι ή άλλη πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ανακατεύουμε σε μπολ το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., το μέλι και το βαλσάμικο. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι και τα πανάρουμεΞεραμένες φέτες ψωμιού..] με αλεύρι. Τα τινάζουμε και τα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε τηγάνι, στο ελαιόλαδο.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και κρατάμε ζεστά τα κοτόπουλα. Βάζουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να γυαλίσουν όχι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το μείγμα με το βαλσάμικο και το αφήνουμε να σιγοβράσειΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο ίσα-ίσα να πάρει λίγη γεύση από τη σάλτσα και σερβίρουμε με μια απλή πράσινη σαλάτα.
Αυτό το ήξερες
Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6147
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο