Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Κρασάτο χοιρινό με καρότα
Υλικά συνταγής
για το κρέας
- 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη)
- 6 καρότα κομμένα ρε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. λευκό κρασί
- 1-2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
- αλάτι
- πιπέρι
για τη μαρινάδα
- ½ φλιτζ. λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 1 ντομάτα σε φέτες
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Μαρινάρουμε το κρέας στα υλικά για τη μαρινάδα για 5 ώρες (ή από το προηγούμενο βράδυ).
- Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα και τα αφήνουμε να σοταριστούν.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες.
- Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό.
- Σερβίρουμε το κρέας με τα καρότα και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
Αυτό το ήξερες
Το καρότο θεωρείται ότι κάνει πολύ καλό στην όραση, γεγονός που επιβεβαιώνει και η επιστημονική κοινότητα, ενώ έρευνες έχουν αποδείξει ότι βοηθά τον οργανισμό να απορροφά ευκολότερα το ασβέστιο.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Σε περίπτωση που το κρέας έχει τραβήξει όλα τα υγρά, προσθέτουμε ζεστό νεράκι.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7828
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο