Στη δίαιτα μην αποφεύγετε εντελώς το μοσχαρίσιο κρέας. Προτιμήστε όμως κομμάτια από φιλέτο, κόντρα φιλέτο, τρανς ή στρογγυλό που έχουν λιγότερα λιπαρά από άλλα μέρη, μικρότερα ή ίσα του 5%.
Μοσχαράκι μαριναρισμένο σε λευκό κρασί, με καρότα
Υλικά συνταγής
για τη μαρινάδα
- ½ φλιτζ. λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
υπόλοιπα υλικά
- 1 κιλό νουά κομμένο σε φέτες ή ελιά κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 6 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- ½ ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. κρασί λευκό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 ½ φλιτζ. νερό ή ζωμός
- αλεύρι για το πανάρισμα
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία του μαριναρίσματος. Βάζουμε τα τρόφιμα σε υγρό μείγμα, για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. το κρέας για 5 ώρες (ή από βραδύς).
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος (αλευρωμένα).
- Τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές ώστε να κάνουν κρούστα.
- Τα βγάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
- Σοτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα τα κρεμμύδια μαζί με τα καρότα για 3-4 λεπτά, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 2½ φλιτζ. ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κρέατος ή νερό.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 1½ με 2 ώρες.
- 5 λεπτά πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και το μαϊντανό.
- Σερβίρουμε με πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. πατάτας ή με πουρέ καρότου.
Αυτό το ήξερες
Το μοσχάρι περιέχει:
Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων.
Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης.
Παντοθενικό οξύ το...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7767
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο