Η σιτάκα είναι παραδοσιακό προϊόν της Κάσου. Η σιτάκα γίνεται από γάλα πρόβειο κατά κύριο λόγο ή κατσικίσιο και ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής τους είναι εξαιρετικά χρονοβόρος και επίπονος. Πιο...
Μακαρούνες με σιτάκα
Υλικά συνταγής
για τις μακαρούνες
- 1 κιλό αλεύρι
- 2 ποτήρια νερό (περίπου)
για την μακαρονάδα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500γρ. σιτάκα
- 6 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
Δωδεκάνησα (Κάσος, Κάρπαθος)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά. Ζυμώνουμε καλά, η ζύμη μας πρέπει να είναι ελαστική, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι παραπάνω.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα και έπειτα φτιάχνουμε μακρόστενα ρολά. Με τον αντίχειρα κόβουμε στο μέγεθος που έχουν οι πένες και κάνουμε μια μικρή εσοχή.
- Βάζουμε τις μακαρούνες σε αλευρωμένο ταψί. Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. με αλάτι και παράλληλα σε άλλη βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι στο βούτυρο.
- Οι μακαρούνες είναι έτοιμες όταν ανέβουν στην επιφάνεια της κατσαρόλας.
- Διαλύουμε τη σιτάκα με 4 κουταλιές νερό από αυτό που βράσαμε τις μακαρούνες. Στραγγίζουμε τις μακαρούνες, τις αναμιγνύουμε με τη σιτάκα και σερβίρουμε με το κρεμμύδι από πάνω.
Κάσος, Κάρπαθος
Δωδεκάνησα
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Είναι δύσκολο να βρούμε σιτάκα μακριά από τα Δωδεκάνησα. Αν δεν βρείτε, χρησιμοποιήστε στραγγιστό γιαούρτι και τριμμένο τυρί.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7771
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο