Το πεπόνι είναι πηγή αντιοξειδωτικών καθώς περιέχει βιταμίνη C και Β-καροτίνη. Όσο πιο ώριμο τρώμε το πεπόνι τόσο πιο πλούσιο σε περιεκτικότητα Β-καροτίνης είναι! Εκτός από τα παραπάνω περιέχει...
Μαρμελάδα πεπόνι
Υλικά συνταγής
- 2 κιλά πεπόνι (ζυγίζουμε αφού το ξεφλουδίσουμε και βγάλουμε τα σπόρια)
- 1 κιλό ζάχαρη
- ξύσμα και σάρκα από 1 μεγάλο ή 2 μικρά λεμόνια
- 1 λίτρο νερό (4 φλιτζ.)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: Μας δίνει περίπου 1 κιλό μαρμελάδα.
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ξεφλουδίζουμε και καθαρίζουμε το πεπόνι από τα κουκούτσια και το ψιλοκόβουμε.
- Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού και το νερό.
- Ξεφλουδίζουμε το λεμόνι και ψιλοκόβουμε τη σάρκα (να γίνει σχεδόν πολτός), αφαιρώντας τα κουκούτσια.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.
- Βάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. για περίπου 45 λεπτά με κλειστό καπάκι.
- Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
- Ανακατεύουμε διαρκώς έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη και προσέχουμε να μη βράσει το μείγμα μας.
- Αφού διαλυθεί, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για άλλα 45 λεπτά περίπου με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας.
- Ελέγχουμε αν έδεσε όσο θέλουμε, βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και αφού κρυώσουν τα σφραγίζουμε.
Αυτό το ήξερες
Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το πιατάκι...
Η αντιστοιχία φρούτου ζάχαρης είναι ή 50-50 ή μικρότερη. Τα τελευταία χρόνια οι νοικοκυρές προτιμούν να κάνουν τις μαρμελάδες με αντιστοιχία 2 προς 1 ή και 3 προς 1. Ανάλογα με το πόσο γλυκιά την...
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας:
1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε ανάποδα να...
Το πεπόνι είναι πηγή αντιοξειδωτικών, καθώς περιέχει βιταμίνη C και B – καροτίνη. Όσο πιο ώριμο τρώμε το πεπόνι, τόσο πιο πλούσιο σε περιεκτικότητα Β – καροτίνης είναι! Εκτός από τα παραπάνω περιέχει...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Οι σπιτικές μαρμελάδες διατηρούνται σε σκιερό και δροσερό μέρος και όταν ανοιχτούν, στο ψυγείο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 16620
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο