Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το πιατάκι...
Μαρμελάδα βανίλια
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό βανίλιες (ζυγισμένες αφού καθαριστούν)
- 800γρ. ζάχαρη
- 1 μεγάλο λεμόνι (ο χυμός του)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3-4 βαζάκια των 200-250γρ.
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά και καθαρίζουμε από φλούδες και κουκούτσια τις βανίλιες. Τα περνάμε από μπλέντερ να διαλυθούν εντελώς. Μετράμε να είναι 1 κιλό. Αν είναι λιγότερο μετράμε με φλιτζάνι ή ποτήρι τα φρούτα και βάζουμε 1 φλιτζάνι ή ποτήρι λιγότερο ζάχαρη.
- Βάζουμε τον πολτό του φρούτου και την ζάχαρη στην κατσαρόλα, σε δυνατή θερμοκρασία και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε και ξαφρίζουμε. Θα χρειαστεί περίπου 15 λεπτά βράσιμο. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ελέγχουμε αν έδεσεΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. η μαρμελάδα.
- Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα τη μαρμελάδα ζεστή και σφραγίζουμε τα βάζα όταν κρυώσει ή σφραγίζουμε τα βάζα τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Αυτό το ήξερες
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας:
1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε ανάποδα να...
Οι βανίλιες είναι φρούτα σκούρα σε χρώμα και πολύ αρωματικά. Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, καθώς και σε βιταμίνες A και C. Έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική και...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Οι σπιτικές μαρμελάδες διατηρούνται σε σκιερό και δροσερό μέρος και όταν ανοιχτούν, στο ψυγείο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 30186
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο