Οι σπιτικές μαρμελάδες θεωρούνται καλύτερες από αυτές του εμπορίου, καθώς δεν περιέχουν συντηρητικά, χημικά πρόσθετα & χρωστικές.
Στις σπιτικές μαρμελάδες επιλέγουμε εμείς τα υλικά μας (...
Μαρμελάδα βατόμουρο – ροδάκινο
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό βατόμουρα
- 600γρ. ροδάκινα (αφού καθαριστούν)
- 1 κιλό ζάχαρη
- χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. νερό
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: Περίπου 1 ½ κιλό μαρμελάδα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε καλά τα φρούτα μας και τα βάζουμε σε κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει τη ζάχαρη, προσέχοντας να μη βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το μείγμα.
- Αφού διαλυθεί η ζάχαρη, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.
- Ελέγχουμε αν έπηξε όσο θέλουμε η μαρμελάδα μας και βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
- Αφού κρυώσει η μαρμελάδα μας, σφραγίζουμε τα βάζα.
Αυτό το ήξερες
Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το πιατάκι...
Η αντιστοιχία φρούτου ζάχαρης είναι ή 50-50 ή μικρότερη. Τα τελευταία χρόνια οι νοικοκυρές προτιμούν να κάνουν τις μαρμελάδες με αντιστοιχία 2 προς 1 ή και 3 προς 1. Ανάλογα με το πόσο γλυκιά την...
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας:
1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε ανάποδα να...
Το ροδάκινο αποτελείται κατα 89% από νερό, με αποτέλεσμα να συντελεί στην ενυδάτωση του οργανισμού. Ειναι ιδιαίτερα ωφέλιμο, καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α και είναι καλή πηγή ασβεστίου,...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5354
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο