Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Μπακαλιάρος με σπανάκι, μαρούλι και καρότο
Υλικά συνταγής
- 800γρ. μπακαλιάρος φιλέτο ή παστός
- 800γρ. σπανάκι
- 1 ρίζα μαρούλι
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. σπιτική σάλτσα ντομάτας ή χυμός εμπορίου
- 1 κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αν χρησιμοποιούμε παστό μπακαλιάρο, τον ξαρμυρίζουμε από την προηγούμενη μέρα. Αν χρησιμοποιούμε φιλέτα κατεψυγμένα τα αποψύχουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει το πακέτο. Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και το μαρούλι και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Σε κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο και μόλις γυαλίσουν, προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ. Διαλύουμε τον πελτέ με την βοήθεια κουτάλας και προσθέτουμε το σπανάκι, το καρότο και το μαρούλι. Ανακατεύουμε τα υλικά μας καλά να μαραθούν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, 1 ½ φλιτζάνι νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών και τα μπαχαρικά. ΣιγοβράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για 5 λεπτά και προσθέτουμε τον μπακαλιάρο κομμένο σε μετρίου μεγέθους μερίδες. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 35 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορούμε να μεταφέρουμε το φαγητό στο φούρνο και να το ψήσουμε για 40 λεπτά στους 200οC.
- Σερβίρουμε ζεστό.
Αυτό το ήξερες
Ο μπακαλιάρος κατατάσσεται στα εντελώς άπαχα ψάρια. Τα 100γρ. μπακαλιάρου μας δίνουν περίπου 70-100 θερμίδες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5154
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο