Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.
Πεντανόστιμα μπιφτεκάκια φούρνου
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κιμάς χοιρινός
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένα φύλλα
- 3 κ.σ. ούζο
- 1 αυγό
- 2 σφηνοπότηρα λάδι
- 70 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τις πάπρικες, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ούζο, τα 2 σφηνοπότηρα λάδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε το αυγό αφού πρώτα το χτυπήσουμε λίγο με ένα πιρουνάκι, τη φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Πλάθουμε μεγάλα πλακέ μπιφτέκια, στρώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου λαδόκολλα και τα τοποθετούμε πάνω. Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, με τη σχάρα στο μεσαίο ράφι. Ψήνουμε τα μπιφτέκια κατευθείαν μόλις τα βγάλουμε από το ψυγείο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Ανακατεύουμε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Μετά τα 20 λεπτά ψήσιμο αλείφουμε τα μπιφτέκια με το μείγμα. Σερβίρουμε ζεστά με πικάντικα καραμελωμένα καρότα ή με πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. γλυκοπατάτας.
Αυτό το ήξερες
Η πάπρικα είναι ο στενός συγγενής του τσίλι και του πιπεριού από λαχανικά. Υπάρχουν περί τους 30 τύπους πάπρικας γλυκές και καυτερές. Οι πάπρικες αποξηραίνονται κι αλέθονται. Η πιο γνωστή είναι η...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 25730
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο