Ο φημισμένος ναπολιτάνος σεφ Ραφαέλ Εσπόζιτο, προς τιμήν της Ιταλίδας βασίλισσας Μαργαρίτα, έφτιαξε την πρώτη πίτσα με όνομα. Η πίτσα ήταν γαρνιρισμένη με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό, ώστε να...
Πίτσα α λα Ρομάνα
Υλικά συνταγής
για την πίτσα
- 4-5 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- 10 αντζούγιες φιλέτα
- 10 μαύρες ελιές ολόκληρες, χωρίς κουκούτσι
- 1 κ.γ. κάπαρη
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 φλιτζ. γκούντα
για τη ζύμη
- 3-4 φλιτζ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1 φλιτζ. γάλα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο (για να αλείψουμε το ταψί)
για τη σάλτσα ντομάτας
- 1 φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή χυμό εμπορίου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 1 πίτσα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε το ζυμάρι: βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί . Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.
- Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα. Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και τη ντομάτα να πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C.. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, «ανοίγουμε» τη ζύμη και την ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200οC. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
- Ψήνουμε στους 180οC μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι. Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο, αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω. Όταν η πίτσα είναι έτοιμη, ρίχνουμε από πάνω τη ρίγανη.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6095
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο