Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Ψαρονέφρι με σως μουστάρδας
Υλικά συνταγής
- 1 ψαρονέφρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα dijon
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και το αλείφουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Σοτάρουμε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο το ψαρονέφρι μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
- Ανακατεύουμε το σκόρδο, τη μουστάρδα και τη φρέσκια ρίγανη και προσθέτουμε το ελαιόλαδο από το τηγάνι. Κάνουμε μια κρέμα με τα παραπάνω υλικά και αλείφουμε το ψαρονέφρι. Το βάζουμε σε ταψάκι στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν το τέλος το περιχύνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε το κρέας 5 λεπτά πριν το κόψουμε σε χοντρές φέτες και το σερβίρουμε. Σερβίρουμε με πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. γλυκοπατάτας.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5819
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο