Ψητές Κουτσομούρες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.6 (7 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 κουτσομούρες των 250γρ.
  • ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις κουτσομούρες από λέπια και εντόσθια.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
  3. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε σε τρυπητό για 20 λεπτά περίπου. Λαδώνουμε τα ψάρια.
  4. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί (αν δεν έχουμε λαδόκολλα, απευθείας στο ταψί με λαδάκι), τις κουτσομούρες και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα.
  5. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα (περίπου 5-7 λεπτά), τα γυρίζουμε πλευρά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθούν και από αυτήν την πλευρά.
  6. Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο.

Αυτό το ήξερες

1) Τα μάτια πρέπει να'ναι λαμπερά, εξογκωμένα και με μαύρες κόρες. Τα μπαγιάτικα ψάρια έχουν μάτια με γκριζωπές κόρες και είναι κόκκινα γύρω γύρω, θολά και βουλιαγμένα. 2) Τα βράγχια πρέπει να είναι...
Αν είναι μεγαλα τα ψαρια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξουν νοστιμιά από το αλάτι.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο για όποιον θέλει.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 51379 Εμφανίσεις σήμερα: 5