Μην ξεχνάτε ότι τα όσπρια θα πρέπει να συνδυάζονται με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C (όπως πιπεριά πράσινη, ντομάτα, πορτοκάλι) Β-καροτένιο (όπως καρότο) και μηλικό οξύ (όπως πράσινα μήλα, αχλάδια,...
Ρεβιθόσουπα με σέλινο και καρότο
Υλικά συνταγής
- 250γρ. ρεβίθια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
- 1 κ.γ. κοφτό πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια να μουσκεύουν με νερό και πολύ λίγο αλάτι.
- Την επόμενη τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε λίγη σόδα φαγητού (προαιρετικά). Τα αφήνουμε μισή ώρα περίπου με τη σόδα. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μια πετσέτα και τα τρίβουμε να φύγουν οι φλούδες.
- Τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν με κρύο νερό. Όταν πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τα ξαφρίζουμε καλά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Όταν μαλακώσουν τα ρεβίθια προσθέτουμε κοφτό αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Δοκιμάζουμε και σερβίρουμε. Εάν δεν χυλώσει όσο θέλουμε τη δένουμεΚάνω εναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. με λίγο κορν φλάουρ ή αλεύρι.
Αυτό το ήξερες
Τα ρεβίθια αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεΐνης, υδατανθράκων και φυτικών ινών. Όπως όλα τα όσπρια, έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και μηδενική περιεκτικότητα σε νάτριο, με αποτέλεσμα να αποτελούν ιδανική...
Το σέλινο είναι ένα από τα πιο γνωστά αρωματικά βότανα που συναντάμε στην κουζίνα. Υπάρχουν δύο ποικιλίες: η μία με τη μεγάλη ρίζα, η γνωστή σελινόριζα που τρώγεται σε σαλάτες, σούπες και σε...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12372
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο