Το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12 που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών.
Σοτέ Μοχίτο
Υλικά συνταγής
για το κοτόπουλο
- 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σφηνοπότηρα ρούμι
για τη μαρινάδα
- 1 σφηνοπότηρο ρούμι
- 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
- 10 φύλλα δυόσμο
- 1 λάιμ, ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών, το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο, ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. και χυμός
- 4 κ.σ. ηλιέλαιο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπόλ και προσθέτουμε σε αυτό το κοτόπουλο (κρατάμε τα μισά φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα). Αφήνουμε για 2 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο.
- Σ' ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το ρούμι και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Μόλις αρχίζει να παίρνει ένα σκούρο χρώμα η σάλτσα αποσύρουμε από την φωτιά. Αφήνουμε το κοτόπουλο να σταθεί για 15 λεπτά πριν το κόψουμε.
- Σερβίρουμε με τα υπόλοιπα φύλλα δυόσμου και με λίγο επιπλέον ξύσμα λάιμ.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν θέλουμε το κοτόπουλο να ψηθεί πιο γρήγορα, το κόβουμε σε μικρές λωρίδες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6281
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο