Πρόκειται για τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας καθώς τα υδατοδιαλυτά συστατικά των τροφίμων παραμένουν στο ζωμό της.
Οι σούπες στην πλειονότητα τους είναι ελαφριές και εύπεπτες και θεωρούνται...
Σούπα με κολοκυθάκια και σαφράν
Υλικά συνταγής
- 2 λίτρα νερό
- 5 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 5 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 5 πατάτες κομμένες σε κύβους
- ⅓ φύλλα σέλινου ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6 στίγματα κρόκου κοζάνης
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά και τον κρόκοΟι ανθήρες του φυτού κρόκος. Ακριβό, αλλά πολύ εκλεκτό μπαχαρικό. Εχει στιφή, πικάντικη γεύση και χρωματίζει τα φαγητά κίτρινα., το αλάτι και το πιπέρι.
- Σοτάρουμε για 10 λεπτά κι έπειτα προσθέτουμε το νερό (καλύτερα να είναι ζεστό).
- Μόλις πάρει μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο.
- Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για περίπου 1 ώρα.
Αυτό το ήξερες
Τα κολοκυθάκια είναι οι καρποί της κολοκυθιάς και συλλέγονται όταν είναι ακόμα μικρά σε μέγεθος. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, κάλιο και βιταμίνη C. Πέρα από τους καρπούς της...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5415
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο