Οι σούπες όταν τρώγονται σαν πρώτο πιάτο συμβάλλουν στο αίσθημα κορεσμού κι έτσι καταναλώνονται τελικά λιγότερες θερμίδες στο επόμενο γεύμα.
Σούπα Ντυμπαρί (crème dubarry)
Υλικά συνταγής
- 1 κεφάλι κουνουπίδι, από το οποίο αφαιρούμε τον πυρήνα του και κόβουμε σε κομμάτια
- 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε ζάρια
- 1 λίτρο γάλα
- ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.γ. βούτυρο ή βούτυρο αρωματικό για το σερβίρισμα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
Ευρώπη (Γαλλία)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την κρέμα γάλακτος.
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για 25 λεπτά περίπου και προσέχουμε να μη φουσκώσει το γάλα.
- Σουρώνουμε τη σούπα μας, περνάμε τα υλικά από μπλέντερ ή μηχανή του πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. και τα ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά στην κατσαρόλα με το ζουμί που κρατήσαμε.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ξαναβάζουμε στη φωτιά για 2 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με λίγο φρέσκο βούτυρο ή βούτυρο αρωματικό (⅓ κ.γ./μερίδα περίπου).
Γαλλία
Ευρώπη
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Η σούπα αυτή συνοδεύεται πολύ ωραία με κρουτόν.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7406
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο