Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Σπανάκι ποσέ με πιπεριές
Υλικά συνταγής
- 4 φλιτζ. σπανάκι (αφού καθαριστεί)
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- λίγο μπούκοβο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κοχλάζον και αλατισμένο νερό βυθίζουμε το σπανάκι για 1 λεπτό (από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C.). Το στραγγίζουμε.
- Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε με το σπανάκι. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την πάπρικα, το μπούκοβο και αλάτι. Περιχύνουμε το σπανάκι και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Η βιταμίνη C βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου απο τον οργανισμό. Πιο συγκεκριμένα, τροφές πλούσιες σε σίδηρο (συκώτι, φακές, φασόλια, αρακάς, όσπρια γενικότερα, γαρίδες, καλαμάρια, μαλάκια...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6860
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο