Συκώτι μοσχαρίσιο τηγανητό

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε τις φέτες του συκωτιού στο γάλα για 30 λεπτά. Στραγγίζουμε και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια, καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι.
  2. ΠανάρουμεΠερνάμε ένα κομμάτι κρέας, ψάρι κ.τ.λ. από αυγό χτυπημένο και από τριμμένη φρυγανιά. μόνο με αλεύρι τα συκώτια και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
  3. Σερβίρουμε ιδανικά με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C (πιπεριές, ντομάτα, μπρόκολο, λαχανάκια βρυξελλών, πατάτα) για καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.

Σχόλια

Από τον chef-anonynous την ημ/νία 11/10/2016 - 13:05
δηλαδή πριν το αλεύρωμα, τα περνάμε από αυγό και φρυγανιά;
Από τον cookon την ημ/νία 11/13/2016 - 20:13
Πανάρουμε μόνο με αλεύρι.
Από τον Μαρία την ημ/νία 05/04/2018 - 13:08
Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Το μαρινάρισμα του συκωτιού στο γάλα δεν μειώνει τα επίπεδα σιδήρου του; Καθώτι ως γνωστόν το ασβέστιο είναι ανταγωνιστής του σιδήρου. Ευχαριστώ!
Από τον cooklila την ημ/νία 05/04/2018 - 14:13
Καλησπέρα, Το μαρινάρισμα σε γαλα απαλλάσσει το συκώτι από τη βαριά μυρωδιά και χαλαρώνει τους ιστούς του ώστε να είναι πιο μαλακό. Σε ό,τι αφορά τον προβληματισμό σας, θα ήταν καλύτερο να απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό, μιας και είναι αρκετά εξειδικευμένος. Είναι αλήθεια πάντως, πως το ασβέστιο μειώνει την απορρόφηση του σιδήρου.

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 74916 Εμφανίσεις σήμερα: 0