Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Τηγανιά με φέτες κρεμμυδιού και ρίγανη
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
- 2 κρεμμύδια σε φέτες
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- ¾ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κρασί λευκό ξερό
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα και 1 ½ φλιτζ. καυτό νερό.
- Κλείνουμε με καπάκι το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
- Βγάζουμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του. Προσθέτουμε στο τέλος την ρίγανη.
- Σερβίρουμε την τηγανιά με πιλάφι σπυρωτό.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 64463
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο