Το κρέας μπορεί να διατηρηθεί αεροστεγώς τυλιγμένο στην κατάψυξη εώς και τρεις μήνες.
Τηγανιά με μαύρη μπύρα
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
- 4 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 500ml μαύρη μπύρα (2 ποτήρια περίπου)
- ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνη
- ⅓ κ.γ. κανέλα σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τη δάφνη και την κανέλα. Σοτάρουμε για άλλα 7-8 λεπτά.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με τη μπύρα και αλατοπιπερώνουμε.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου.
- Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. πατάτας.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν το κρέας δεν μαλακώνει, προσθέτουμε ακόμη 1 φλιτζ. ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6723
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο