Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μεσογειακή κουζίνα και αποτελεί βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής, καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και πλούσια πηγή ενέργειας. Έχει...
Τηγανιτά κολοκυθάκια με ντιπ σκόρδου
Υλικά συνταγής
για τα τηγανιτά κολοκυθάκια
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 1 κούπα ελαιόλαδο (για το τηγάνισμαΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδι, ενώ ανακατεύονται διαρκώς.)
- αλάτι
- πιπέρι
για το "κουρκούτι της γιαγιάς"
- 125 γρ. αλεύρι
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (όχι ζεστό)
- 1 κ.γ. αλάτι κοφτή
- νερό
για το ντιπ σκόρδου
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος ή στραγγιστό
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα (σαν ορεκτικό)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Για το ντιπ σκόρδου: σοτάρουμε στο λάδι τις δύο σκελίδες σκόρδο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το σκόρδο και αφήνουμε το λάδι να κρυώσει. Λιώνουμε την τρίτη σκελίδα σκόρδο στο κρύο λάδι. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο κρύο σκορδόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι το ντιπ να πάρει απαλή υφή.
- Ετοιμάζουμε το κουρκούτι: βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Ρίχνουμε νερό σιγά σιγά και ανακατεύουμε μέχρις ότου η ζύμη να γίνει διαυγής. Αφήνουμε το μίγμα μία ώρα να ξεκουραστεί.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα αφήνουμε σε τρυπητό αλατισμένα, να βγάλουν τα υγρά τους για μισή ώρα και στραγγίζουμε.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα περνάμε από το κουρκούτι.
- ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδ, ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα τα κολοκυθάκια και δίπλα το ντιπ σκόρδου.
Αυτό το ήξερες
Τα κολοκυθάκια είναι οι καρποί της κολοκυθιάς και συλλέγονται όταν είναι ακόμα μικρά σε μέγεθος. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, κάλιο και βιταμίνη C. Πέρα από τους καρπούς της...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 13736
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο