Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D.
Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών.
Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...
Ξιφίας ψητός με εστραγκόν
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό λεπτές φέτες ξιφία
- χυμός από 2-3 λεμόνια (περίπου 6 κ.σ.)
- 1 κ.σ. εστραγκόν
- ⅓ ελαιόλαδο
- αλάτι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. για περίπου 1 ώρα τον ξιφία σε ελαιόλαδο, λεμόνι και εστραγκόνΑρωματικό φυτό από την Σιβηρία. Εχει γλυκιά κ καυτερή γεύση. Κυκλοφορεί και αποξηραμένο. Ταιριάζει πολύ με ελαφριά πιάτα και σάλτσες.
- Βάζουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180 ο C με 200οC, ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας.
- Βάζουμε τις φέτες ξιφία σε ταψάκι και ψήνουμε κοντά στο γκριλ για 7 λεπτά περίπου, περιχύνοντας με λάδι και χυμό λεμονιού.
- Σερβίρεται ζεστό.
Αυτό το ήξερες
Το εστραγκόν ήταν κατά τον μεσαίωνα το γιατρικό για τα δαγκώματα από δηλητηριώση ζώα.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Η συνταγή γίνεται και με φέτες τόνου.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3539
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο