Ζωμός μυρωδικών
Υλικά συνταγής
- 2 λίτρα νερό
- 1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση
- 1 ματσάκι βασιλικόςΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος.
- 1 ματσάκι δυόσμος
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- 1 ματσάκι άνηθος
- 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη
- 1 κ.γ. εστραγκόνΑρωματικό φυτό από την Σιβηρία. Έχει γλυκιά και καυτερή γεύση .Κυκλοφορεί και αποξηραμένο. Ταιριάζει πολύ με ελαφριά πιάτα και σάλτσες.
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: -
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα.
- Μόλις πάρουν μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό. Όσο βγαίνουν αφροί, ξαφρίζουμε σχολαστικά.
- ΣιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Σουρώνουμε και ο ζωμόςΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. μας είναι έτοιμος.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Μπορούμε να κάνουμε ζωμό στη μεγαλύτερή μας κατσαρόλα και να τον διατηρούμε στην κατάψυξη σε σακουλάκια τροφίμων ή σε παγοκυψέλες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6048
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο