Ο αρακάς είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων παρόλο που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.
Ο αρακάς αποτελεί πηγή βιταμινών Κ, C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου, μαγγανίου, φολλικού...
Αρακάς βραστός
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό αρακάς (καθαρισμένος)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα με κοχλάζον αλατισμένο νερό προσθέτουμε τον αρακά.
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Στραγγίζουμε και προσθέτουμε το λάδι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Ο αρακάς χάνει το 20% των θρεπτικών συστατικών του, αν δεν καταναλωθεί μέσα σε 24 ώρες από την συγκομιδή του. Για αυτόν το λόγο προτιμούμε συνήθως τον κατεψυγμένο, ο οποίος ψύχεται 3 με 4 ώρες από...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 62901
Εμφανίσεις σήμερα: 7
Νέο σχόλιο