Βουβαλίσιος καβουρμάς με πιπεριές

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 2.8 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. βουβαλίσιος καβουρμάς
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη (προαιρετικά)
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
Μακεδονία (Γενικά)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τις πιπεριές μέχρι να μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα.. Προσθέτουμε τον καβουρμά ο οποίος θα κατεβάσει και το δικό του λίπος και ανακατεύουμε σχεδόν συνέχεια.
  2. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και μόλις ζεσταθεί ο καβουρμάς και αρχίσει να παίρνει ελαφρύ χρώμα σερβίρουμε.
  3. Προαιρετικά, στο σερβίρισμα μπορούμε να τρίψουμε και πολύ λίγη ρίγανη από πάνω.
Γενικά
Μακεδονία

Αυτό το ήξερες

Ο καβουρμάς αποτελείται από βρασμένα κομμάτια κρέατος και λίγο από το ζωμό τους. Είναι παραδοσιακό αλλαντικό της Μακεδονίας και της Θράκης και συνοδεύει τέλεια ένα ποτηράκι τσίπουρο ή ούζο. Τρώγεται...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 12485 Εμφανίσεις σήμερα: 1