Ο καβουρμάς αποτελείται από βρασμένα κομμάτια κρέατος και λίγο από το ζωμό τους. Είναι παραδοσιακό αλλαντικό της Μακεδονίας και της Θράκης και συνοδεύει τέλεια ένα ποτηράκι τσίπουρο ή ούζο. Τρώγεται...
Βουβαλίσιος καβουρμάς με πιπεριές
Διαδικασία συνταγής
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τις πιπεριές μέχρι να μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα.. Προσθέτουμε τον καβουρμά ο οποίος θα κατεβάσει και το δικό του λίπος και ανακατεύουμε σχεδόν συνέχεια.
- ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και μόλις ζεσταθεί ο καβουρμάς και αρχίσει να παίρνει ελαφρύ χρώμα σερβίρουμε.
- Προαιρετικά, στο σερβίρισμα μπορούμε να τρίψουμε και πολύ λίγη ρίγανη από πάνω.
Γενικά
Μακεδονία
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12485
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο