Το σκόρδο είναι ένα από τα αγαπημένα υλικά της μαγειρικής παρά την απωθητική μυρωδιά του. Εκτός όμως από το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση που δίνει στα φαγητά έχει και αρκετές ευεργετικές ιδιότητες...
Μελιτζάνες στο ταψί
Υλικά συνταγής
- 2½ κιλά μελιτζάνες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 150ml ξύδι
- 350ml νερό
- λίγο αλεύρι
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κοφτή κόκκινο πιπέρι γλυκό
- 2 κ.σ. κοφτές ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλιτζ. καρύδια (προαιρετικά)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε τις μελιτζάνες φέτες και τις αλατίζουμε. Τις αφήνουμε στον ήλιο για 2 ώρες. Έπειτα τις πιέζουμε να βγάλουν τα υγρά τους και τις ξεπλένουμε.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί. Αλευρώνουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε «σκάρπα» (να καλύπτει η μια μελιτζάνα την άλλη μισή). Από πάνω ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πιπέρι κόκκινο και ρίγανη.
- Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC.
- Ετοιμάζουμε την σάλτσα που θα περιχύσουμε τις μελιτζάνες: σε μούλτι χτυπάμε το σκόρδο με αλάτι και με το ξύδι. Έπειτα αραιώνουμε με νερό.
- Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα 10 με 15 λεπτά πριν το βγάλουμε από τον φούρνο. Αν χρησιμοποιούμε καρύδια τα προσθέτουμε μαζί με την σάλτσα.
- Είναι ο πιο νόστιμος μεζές για ούζο και τσίπουρο.
Νιγρίτα Σερρών
Μακεδονία
Αυτό το ήξερες
Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Όταν η μελιτζάνα μένει στον ήλιο δεν τραβάει πολύ λαδί στο μαγείρεμα.
Αν δεν θέλετε να αφήσετε τις μελιτζάνες στον ήλιο, μπορείτε να τις ζεματίσετε.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12724
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο