Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μεσογειακή κουζίνα και αποτελεί βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής, καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και πλούσια πηγή ενέργειας. Έχει...
Κολοκυθάκια τηγανητά με ντιπ γκοργκοτζόλας
Υλικά συνταγής
για τα κολοκυθάκια
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 1 κούπα ελαιόλαδο (για το τηγάνισμαΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδι ενώ ανακατεύονται διαρκώς.)
- αλάτι
- πιπέρι
για το κουρκούτι
- 2 κούπες αλεύρι
- 2 κ.σ. λάδι
- 2 φλιτζ. μπύρα
για το ντιπ γκοργκοντζόλας
- ½ φλιτζ. γκοργκοντζόλαΜπλέ Ιταλικό τυρί. Είναι πιο κρεμώδες και λιγότερο αλμυρό από το ροκφόρ.
- ½ φλιτζ. τυρί κρέμα
- 5-6 καρύδια ψίχα
- 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα (σαν ορεκτικό)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Για το ντιπ γκοργκοντζόλας: λιώνουμε τη γκοργκοντζόλα με ένα πιρούνι. Σπάμε τα καρύδια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
- Ετοιμάζουμε το κουρκούτι: ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για μία ώρα.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα αφήνουμε σε αλάτι να βγάλουν τα υγρά τους για μισή ώρα και στραγγίζουμε.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα περνάμε από το κουρκούτι.
- Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
- Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια με το ντιπ.
Αυτό το ήξερες
Τα κολοκυθάκια είναι οι καρποί της κολοκυθιάς και συλλέγονται όταν είναι ακόμα μικρά σε μέγεθος. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, κάλιο και βιταμίνη C. Πέρα από τους καρπούς της...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3331
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο