Πληροφορίες για το(ν) ανθότυρο

Ο ανθότυρος είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Υπάρχει ο φρέσκος και ο ξηρός ανθότυρος. Ο φρέσκος είναι μαλακό τυρί, με ελαφριά γεύση, ενώ ο ξηρός είναι σκληρό, αλμυρό τυρί, με πλούσιο άρωμα και συχνά καταναλώνεται ως τριμμένο τυρί.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Tυροπιτάκια με ελαιόλαδο
Tυροπιτάκια με ελαιόλαδο

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Σάντουιτς - σνακ, Σνακ

Ψωμί με λιαστές ντομάτες, θυμάρι και ανθότυρο
Ψωμί με λιαστές ντομάτες, θυμάρι και ανθότυρο

λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Πίτες και Ζύμες, Ψωμί

Ελαφριές τορτίγιες
Ελαφριές τορτίγιες

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ορεκτικά, Ορεκτικά, Κρύα ορεκτικά, Σάντουιτς - σνακ, Σνακ

Κρουασάν με ανθότυρο και σπανάκι

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ορεκτικά, Σάντουιτς - σνακ, Σνακ

Πράσινη σαλάτα με κρεμμυδάκια τουρσί και ανθότυρο

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Σαλάτες, Σαλάτες ωμές

Κανταΐφι αλμυρό με σος βύσσινο

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: δύσκολες
Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά

Φρουτοσαλάτα με κρέμα ανθότυρου

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Φρούτων

Κατιμέρια

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά