Πληροφορίες για το(ν) ανθότυρο
Ο ανθότυρος είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Υπάρχει ο φρέσκος και ο ξηρός ανθότυρος. Ο φρέσκος είναι μαλακό τυρί, με ελαφριά γεύση, ενώ ο ξηρός είναι σκληρό, αλμυρό τυρί, με πλούσιο άρωμα και συχνά καταναλώνεται ως τριμμένο τυρί.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Tυροπιτάκια με ελαιόλαδο
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Σάντουιτς - σνακ, Σνακ
Ψωμί με λιαστές ντομάτες, θυμάρι και ανθότυρο
λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Πίτες και Ζύμες, Ψωμί
Ελαφριές τορτίγιες
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ορεκτικά, Ορεκτικά, Κρύα ορεκτικά, Σάντουιτς - σνακ, Σνακ
Κρουασάν με ανθότυρο και σπανάκι
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ορεκτικά, Σάντουιτς - σνακ, Σνακ
Πράσινη σαλάτα με κρεμμυδάκια τουρσί και ανθότυρο
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Σαλάτες, Σαλάτες ωμές
Κανταΐφι αλμυρό με σος βύσσινο
περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: δύσκολες
Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά
Φρουτοσαλάτα με κρέμα ανθότυρου
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Φρούτων
Κατιμέρια
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά