Το προσούτο είναι Ιταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου. Διαχωρίζεται σε προσούτο κότο (prosciutto cotto) και προσούτο κρούντο (prosciutto crudo). Το προσούτο κότο είναι μαγειρεμένο ζαμπόν ενώ το...
Ανάμεικτη σαλάτα με προβολόνε και προσούτο
Υλικά συνταγής
- 1 ρίζα μαρούλι
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 φλιτζ. σπανάκι baby
- 6 φέτες προσούτο κρούντοΙταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου το οποίο στεγνώνεται στον αέρα για τουλάχιστον 6 μήνες. Είναι γνωστό ότι φτιαχνόταν από την Ρωμαική εποχή. Το πιο γνωστό ευρέως είναι της Πάρμας.
- 100γρ. προβολόνε dolce
- 4 κ.σ. κρουτόν
- βινεγκρέτ μελιού
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και τα βάζουμε σε μπασίνα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Κόβουμε το προσούτο στη μέση ή σε 3 κομμάτια και το προβολόνε σε κύβους. Τα προσθέτουμε στη σαλάτα, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι. μελιού και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε σε σαλατιέρα και βάζουμε από πάνω τα κρουτόνΨωμί κομμένο σε σχήματα, κυρίως ζάρια και ψημένο ή τηγανισμένο. Συνοδεύει τέλεια σαλάτες και σούπες.. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο τα κρουτόν αν είναι εμπορίου.
Αυτό το ήξερες
To Provolone είναι Ιταλικό τυρί, προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης. Διαχωρίζεται σε provolone dolce και provolone piccante. To dolce έχει γλυκιά γεύση και πιο ανοιχτό χρώμα, καθώς ωριμάζει μόνο...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5531
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο