Το προσούτο είναι Ιταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου. Διαχωρίζεται σε προσούτο κότο (prosciutto cotto) και προσούτο κρούντο (prosciutto crudo). Το προσούτο κότο είναι μαγειρεμένο ζαμπόν ενώ το...
Ανάμεικτη σαλάτα με προβολόνε και προσούτο
Υλικά συνταγής
- 1 ρίζα μαρούλι
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 φλιτζ. σπανάκι baby
- 6 φέτες προσούτο κρούντο
- 100γρ. προβολόνε dolce
- 4 κ.σ. κρουτόν
- βινεγκρέτ μελιού
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και τα βάζουμε σε μπασίνα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Κόβουμε το προσούτο στη μέση ή σε 3 κομμάτια και το προβολόνε σε κύβους. Τα προσθέτουμε στη σαλάτα, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ μελιού και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε σε σαλατιέρα και βάζουμε από πάνω τα κρουτόν. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο τα κρουτόν αν είναι εμπορίου.
Αυτό το ήξερες
To Provolone είναι Ιταλικό τυρί, προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης. Διαχωρίζεται σε provolone dolce και provolone piccante. To dolce έχει γλυκιά γεύση και πιο ανοιχτό χρώμα, καθώς ωριμάζει μόνο...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5723
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο