Ο αρακάς είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων παρόλο που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.
Ο αρακάς αποτελεί πηγή βιταμινών Κ, C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου, μαγγανίου, φολλικού...
Αρακάς βουτύρου
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό αρακάς (καθαρισμένος)
- 4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα με κοχλάζον, αλατισμένο νερό προσθέτουμε τον αρακά. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
- Στραγγίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε με το λιωμένο, φρέσκο βούτυρο.
Αυτό το ήξερες
Ο αρακάς χάνει το 20% των θρεπτικών συστατικών του, αν δεν καταναλωθεί μέσα σε 24 ώρες από την συγκομιδή του. Για αυτόν το λόγο προτιμούμε συνήθως τον κατεψυγμένο, ο οποίος ψύχεται 3 με 4 ώρες από...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10878
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο