Τα φρέσκα φύλλα δυόσμου ανακουφίζουν από τους πόνους των ρευματισμών, αν τα τρίψουμε στα σημεία που πονάμε. Επίσης, σταματούν τον πονοκέφαλο, αν τα τρίψουμε στο μέτωπό μας. Το τσάι του δυόσμου είναι...
Φαρφάλες με μυρωδικά
Υλικά συνταγής
για τα ζυμαρικά
- 500γρ. φαρφάλες (ένα πακέτο)
- νερό (5L για το βράσιμο)
- 50γρ. αλάτι (μία χούφτα)
για τη σάλτσα
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 60γρ. βούτυρο (2 κ.σ. περίπου)
- 2 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο (για το σερβίρισμα)
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- 1 μικρό κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε, κρατώντας όμως 4-5 κουταλιές από το νερό τους, στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος (να είναι αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να «κρατάει» λίγο.).
- Στην κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες η κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τις φαρφάλες, τον δυόσμο, τη ρίγανη, το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά για να δέσουνΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο.] τα υλικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. ή παρμεζάνα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3787
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο