Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D.
Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών.
Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...
Γαύρος με ντοματούλα
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό γαύρος
- 2 μεγάλες φρέσκιες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το γαύρο.
- Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο.
- Μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε το γαύρο.
- Ανακατεύουμε και 2 λεπτά αργότερα προσθέτουμε τη ντομάτα και το φύλλο δάφνης.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου.
- Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη.
Αυτό το ήξερες
Τα φρέσκα ψάρια το καλύτερο είναι να καταναλωθούν άμεσα απο την στιγμή που θα αγορασθούν. Αν είναι αναγκαστική η αποθήκευση τους τότε μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο σε χαμηλή θερμοκρασία και για 1...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3094
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο