Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D.
Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών.
Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...
Σαφρίδια (ή γόπες) σαβόρο τηγανητά
Υλικά συνταγής
για τα ψάρια μας
- 1 κιλό σαφρίδια ή γόπες
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
για τη σάλτσα
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. χυμό από φρέσκια ντομάτα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ½ φλιτζ. κόκκινο κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. αποξηραμένο ή 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
- 1 κ.γ. αλεύρι
- 3 κ.σ. μαύρες σταφίδες
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
για τα σαφρίδια
- ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. κανονικά τα σαφρίδια (ή τις γόπες).
- Τα σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα.
για τη σάλτσα
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το σκόρδο και προσθέτουμε αλεύρι.
- Ανακατεύουμε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη δάφνη και το δενδρολίβανο.
- Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουνΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- Περιχύνουμε τα ψάρια μας με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Τα φρέσκα ψάρια το καλύτερο είναι να καταναλωθούν άμεσα απο την στιγμή που θα αγορασθούν. Αν είναι αναγκαστική η αποθήκευση τους τότε μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο σε χαμηλή θερμοκρασία και για 1...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12407
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο