Ο ανανάς αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή τροπικά φρούτα. Αποτελείται από βιταμίνη C, φυτικές ίνες και ένζυμα, που βοηθούν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Είναι τροφή πλούσια σε ιχνοστοιχεία,...
Γλυκόξινη τηγανιά
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
- 2 φέτες ανανά κομμένες σε ζάρια
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- ½ κ.γ. πιπερόριζα (τζίντζερΚυκλοφορεί σαν μπαχαρικό σε σκόνη αλλά και φρέσκο. Φρέσκο διατηρειται 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο. Έχει γεύση φρουτώδη, αρωματική και καυτερή.) τριμμένο
- 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή 250γρ. φρέσκιες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ζάρια
- 2 κ.σ. σόγια σος
- 1 σφηνοπότηρο ξύδι λευκό
- 1 φλιτζ. κρασί τύπου σέρι
- ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Μαρινάρουμε το κρέας στο σέρι για 30 λεπτά περίπου.
- Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές και το βγάζουμε στην άκρη, σκεπάζοντάς το με αλουμινόχαρτο.
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε αρχικά το κρεμμύδι, τον ανανά και την πιπεριά. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (πιπερόριζα, ντομάτα, σόγια σος, ξύδι, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι). Ανακατεύουμε καλά.
- Μόλις το φαγητό πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., ρίχνουμε ξανά το κρέας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά περίπου.
- Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. πατάτας.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν το κρέας δεν μαλακώνει, προσθέτουμε 1 φλιτζ. ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 15957
Εμφανίσεις σήμερα: 8
Νέο σχόλιο