Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Χοιρινό με μανιτάρια
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μπουκιές ή μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη)
- 500γρ. μανιτάρια Πορτομπέλο καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. λευκό κρασί
- 1 - 2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σοταριστούν.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι. Σιγοβράζουμε για 1½ - 2 ώρες.
- Σερβίρουμε το κρέας με τα μανιτάρια και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Σε περίπτωση που το κρέας έχει τραβήξει όλα τα υγρά, προσθέτουμε ζεστό νεράκι.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 37864
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο