Χοιρινό με πατατούλες και καρότα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη)
  • 4 πατάτες μεγάλες κομμένες σε κομμάτια
  • 6 καρότα μεγάλα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 1 κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε κι από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  3. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό (τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας), την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  5. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
  6. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τις ντομάτες. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 1 - 1 ½ ώρα.
  7. Σερβίρουμε το κρέας με τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Σε περίπτωση που το κρέας έχει τραβήξει όλα τα υγρά, προσθέτουμε ζεστό νεράκι.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4346 Εμφανίσεις σήμερα: 0