Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Χοιρινό με πατατούλες και καρότα
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη)
- 4 πατάτες μεγάλες κομμένες σε κομμάτια
- 6 καρότα μεγάλα κομμένα σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. λευκό κρασί
- ζωμός λαχανικών ή νερό
- 1 κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε κι από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό (τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας), την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τις ντομάτες. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 1 - 1 ½ ώρα.
- Σερβίρουμε το κρέας με τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Σε περίπτωση που το κρέας έχει τραβήξει όλα τα υγρά, προσθέτουμε ζεστό νεράκι.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4346
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο