Tips: «Πώς ψήνονται άραγε σωστά τα ψάρια στη σχάρα;» Είναι η ερώτηση που βασανίζει κάθε άπειρο ψήστη! Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως, με τον καιρό θα μάθεις, αλλά μέχρι να περάσει ο καιρός διάβασε...
Καλκάνι στη σχάρα
Υλικά συνταγής
- 1½ - 2 κιλά καλκάνι
- 1 φλιτζ. περίπου ελαιόλαδο για να το λαδώσουμε
- αλάτι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
στη σχάρα του φούρνου
- Προθερμαίνουμε το φούρνο ώστε να ζεσταθεί η σχάρα καλά στους 200οC. Τη λαδώνουμε.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το καλκάνι. Αλατίζουμε και τα λαδώνουμε καλά.
- Χαράσσουμε τα παχιά σημεία του διαγώνια ή κάθετα κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης και από τις δύο πλευρές.
- Ψήνουμε συνολικά για περίπου 45 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού, μέχρι να πάρει η πέτσα χρώμα. Γυρίζουμε το ψάρι μας περίπου 3 φορές ενδιάμεσα.
στα κάρβουνα
- Αφήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά. Τη λαδώνουμε καλά.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το καλκάνι. Αλατίζουμε και το λαδώνουμε καλά.
- Χαράσσουμε τα παχιά σημεία του διαγώνια ή κάνουμε μια τομή κατά μήκος σε κάθε πλευρά.
- Ψήνουμε για περίπου 8-10 λεπτά και με πλατιά σπάτουλα το γυρνάμε, συνεχίζουμε το ψήσιμο και ξαναγυρνάμε το καλκάνι μετά από 10 λεπτά. Συνολικά θα ψήσουμε το καλκάνι στη σχάρα για περίπου 40 λεπτά (αν είναι 2 κιλά μπορεί να χρειαστεί και 1 ώρα). Ενδιάμεσα θα το γυρίσουμε ακόμη 2 φορές.
- Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11087
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο