Η θρεπτική αξία των κουκιών είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, ιχνοστοιχεία και φυλλικό οξύ. Συμβάλλουν, όπως και όλα τα όσπρια, στην καλή λειτουργία...
Κουκιά λαδερά (με φρέσκα κουκιά)
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κουκιά φρέσκα
- 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- ⅓ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. νερό βραστό
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τα κουκιά από τα κοτσάνια τους και αν είναι αρκετά σκληρά και από το πλάι, όπως τα φασολάκια. Τα πλένουμε καλά.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα κουκιά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να πάρουν λάδι όλα. Σοτάρουμε για περίπου για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, τις ντομάτες, το νερό, αλάτι και πιπέρι και ανακινούμε την κατσαρόλα. Από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το φαγητό μας χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου.
- Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμη.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό.
Αυτό το ήξερες
Τα φρέσκα κουκιά θα πρέπει να είναι τρυφερά και χωρίς κηλίδες. Διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι και 20 μέρες. Διαφορετικά, αφού τα ζεματίσουμε για 3 λεπτά, μπορούμε μόλις κρυώσουν, να τα τοποθετήσουμε...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 85268
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο