Tips: «Πώς ψήνονται άραγε σωστά τα ψάρια στη σχάρα;» Είναι η ερώτηση που βασανίζει κάθε άπειρο ψήστη! Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως, με τον καιρό θα μάθεις, αλλά μέχρι να περάσει ο καιρός διάβασε...
Λαβράκι στη σχάρα
Υλικά συνταγής
- 1 λαβράκι του 1 κιλού
- ελαιόλαδο για να τα αλείψουμε
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 2-3 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
στη σχάρα του φούρνου
- Προθερμαίνουμε το φούρνο ώστε να ζεσταθεί η σχάρα καλά στους 200οC. Λαδώνουμε τη σχάρα καλά αμέσως πριν βάλουμε επάνω το λαβράκι.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το λαβράκι το αλατίζουμε και το λαδώνουμε καλά.
- Χαράσσουμε τα παχιά σημεία διαγώνια ή κατά μήκος και από τις δύο πλευρές (στο κέντρο της σάρκας).
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά και με πλατιά σπάτουλα το γυρνάμε. Συνολικά θα ψήσουμε το λαβράκι στη σχάρα για περίπου 35 λεπτά.
- Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο.
στα κάρβουνα
- Αφήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά. Λαδώνουμε τη σχάρα καλά πριν βάλουμε το ψάρι.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το λαβράκι, το αλατίζουμε και το λαδώνουμε καλά.
- Χαράσσουμε τα παχιά σημεία διαγώνια ή κατά μήκος και από τις δύο πλευρές (στο κέντρο της σάρκας).
- Ψήνουμε για περίπου 15 με 20 λεπτά και με πλατιά σπάτουλα το γυρνάμε. Συνολικά θα ψήσουμε το λαβράκι στη σχάρα για περίπου 30 λεπτά.
- Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 38150
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο