Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.
Λιγκουίνι με κρέμα γάλακτος και εστραγκόν
Υλικά συνταγής
για τα ζυμαρικά
- 500γρ. λιγκουίνι (ένα πακέτο)
- νερό (5L για το βράσιμο)
- 50γρ. αλάτι (μία χούφτα)
για τη σάλτσα
- 250-300ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. εστραγκόν αποξηραμένο
- 90γρ. βούτυρο (2 κ.σ. περίπου)
- ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα.
- Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε, κρατώντας όμως ένα ποτήρι από το νερό τους, στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος (να είναι αλ ντέντε).
- Στην κατσαρόλα (ή σε βαθύ τηγάνι), ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το εστραγκόν, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ¼ φλιτζ. νερό (από τα ζυμαρικά). Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά για να δέσει, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο.] η σάλτσα και να την απορροφήσουν τα ζυμαρικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Δε σπάμε τα ζυμαρικά.
Για να δώσουμε άρωμα στα ζυμαρικά, πριν βράσει το νερό ρίχνουμε ένα κύβο λαχανικών ή ένα κρεμμύδι ολόκληρο με δύο σκελίδες σκόρδο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 17563
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο