Ασβέστιο περιέχουν κυρίως τα μικρά ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα, ενώ ο ψευδάργυρος που περιέχουν γενικά τα ψάρια βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και στη συγκέντρωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το...
Μαρίδες σε σάλτσα πάπρικας
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα αλατίζουμε.
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 4 λεπτά και προσθέτουμε τα ψάρια και την πάπρικα.
- Συμπληρώνουμε με 1 φλιτζάνι νερό και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για περίπου 10 λεπτά.
- Διαλύουμε το αλεύρι στο ξύδι και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσειΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. η σάλτσα μας.
- Σερβίρουμε και περιχύνουμε με τη σαλτσούλα.
Χαλκιδική
Μακεδονία
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3612
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο