Ασβέστιο περιέχουν κυρίως τα μικρά ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα, ενώ ο ψευδάργυρος που περιέχουν γενικά τα ψάρια βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και στη συγκέντρωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το...
Σαβόρο με μπαρμπουνάκια
Υλικά συνταγής
για τα μπαρμπούνια
- 1½ κιλό μπαρμπούνια
- 1½ φλιτζ. αλεύρι
- 1½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
για τη σάλτσα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ ποτήρι ξύδι (καλής ποιότητας)
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 κλαδάκι φρέσκο ή 1 κ.σ. αποξηραμένο δενδρολίβανο
- ⅓ φλιτζ. σταφίδα μαύρη
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
για τα μπαρμπούνια
- Καθαρίζουμε τα ψάρια μας από λέπια και εντόσθια (ή τα αγοράζουμε καθαρισμένα από τον ψαρά).
- Πλένουμε πολύ καλά και τα στραγγίζουμε.
- Αλατίζουμε, αλευρώνουμε και τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. για 6 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε σε πιατέλα.
για τη σάλτσα
- Σε βαθύ τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το ξύδι και προσθέτουμε δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και το φύλλο δάφνης.
- Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 4 λεπτά και προσθέτουμε τις σταφίδες.
- Περιχύνουμε τα μπαρμπούνια με τη σάλτσα μας και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
1) Τα μάτια πρέπει να'ναι λαμπερά, εξογκωμένα και με μαύρες κόρες. Τα μπαγιάτικα ψάρια έχουν μάτια με γκριζωπές κόρες και είναι κόκκινα γύρω γύρω, θολά και βουλιαγμένα.
2) Τα βράγχια πρέπει να είναι...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3134
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο