Μαρμελάδα φράουλα με στέβια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.4 (12 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φράουλες (ζυγισμένες αφού καθαριστούν)
  • ¾ φλιτζ. στέβια γλυκαντικό
  • 1 μεγάλο λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 φάκελο ζελατίνη (10γρ.)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3 βαζάκια των 200-250γρ.

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες. Τις περνάμε από μπλέντερ να διαλυθούν εντελώς. Βάζουμε τη ζελατίνη να διαλυθεί σε 3 κουταλιές της σούπας νερό.
  2. Βάζουμε τον πολτό τους σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά.
  3. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., προσθέτουμε τη στέβια και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σταδιακά. Μόλις διαλυθεί η στέβια και ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας διαρκώς.
  4. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 15 λεπτά.
  5. Δοκιμάζουμε αν έπηξε και βάζουμε ζεστή στα αποστειρωμένα βαζάκια.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει, σφραγίζουμε τα βάζα μας και την διατηρούμε στο ψυγείο.

Αυτό το ήξερες

Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το πιατάκι...
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Η φράουλα ανήκει στην κατηγορία των ροδοειδών. Στην Ευρώπη, η καλλιέργεια άγριας φράουλας ξεκίνησε το μεσαίωνα στη Ρώμη. Η φράουλα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, καθώς οι φαινόλες που περιέχει...
Η στέβια είναι φυτό που προέρχεται από τη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα τη Βραζιλία και την Παραγουάη. Η γλυκιά της γεύση οφείλεται στην ουσία στεβιόλη που περιέχει. Τα τελευταία χρόνια η στέβια...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Οι σπιτικές μαρμελάδες διατηρούνται σε σκιερό και δροσερό μέρος και όταν ανοιχτούν, στο ψυγείο.

Σχόλια

Από τον ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ την ημ/νία 06/08/2017 - 13:23
'Εφτιαξα την μαρμελάδα φράουλα με στέβια αλλα βγήκε πολύ ξινή. Πώς μπορώ τώρα να την διορθώσω?

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 50265 Εμφανίσεις σήμερα: 0