Οι σπιτικές μαρμελάδες θεωρούνται καλύτερες από αυτές του εμπορίου, καθώς δεν περιέχουν συντηρητικά, χημικά πρόσθετα & χρωστικές.
Στις σπιτικές μαρμελάδες επιλέγουμε εμείς τα υλικά μας (...
Μαρμελάδα ροδάκινο
Υλικά συνταγής
- 6 φλιτζ. πολτός από ροδάκινα
- 5 φλιτζ. ζάχαρη
- χυμός από 1 λεμόνι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3 βάζα (200–250 γρ.)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τα ροδάκινα από τη φλούδα και τα περνάμε από μπλέντερ.
- Μετράμε 6 φλιτζ. πολτού.
- Σε βαθύ ταψί βάζουμε τον πολτό, τη ζάχαρη και το χυμό.
- Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
- Δοκιμάζουμε αν έπηξε και βάζουμε ζεστή στα αποστειρωμένα βαζάκια.
- Αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα σφραγίζουμε τα βάζα μας.
Αυτό το ήξερες
Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το πιατάκι...
Η αντιστοιχία φρούτου ζάχαρης είναι ή 50-50 ή μικρότερη. Τα τελευταία χρόνια οι νοικοκυρές προτιμούν να κάνουν τις μαρμελάδες με αντιστοιχία 2 προς 1 ή και 3 προς 1. Ανάλογα με το πόσο γλυκιά την...
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας:
1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε ανάποδα να...
Το ροδάκινο αποτελείται κατα 89% από νερό, με αποτέλεσμα να συντελεί στην ενυδάτωση του οργανισμού. Ειναι ιδιαίτερα ωφέλιμο, καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α και είναι καλή πηγή ασβεστίου,...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7513
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο