Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...
Παγκάσιους με μουστάρδα και θυμάρι
Υλικά συνταγής
- 4 φιλέτα παγκάσιους
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 καυτερή πιπεριά
- 3 κλαδάκια θυμάρι
- 1 λεμόνι (ο χυμός και το ξύσμα του)
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200οC.
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα αλείφουμε με μουστάρδα. Τα τοποθετούμε σε μικρή γάστρα ή σε ταψάκι και προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη, το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε νεράκι ίσα ίσα να καλύπτει τα φιλέτα και κλείνουμε τη γάστρα ή σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψάκι μας.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. και το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε ζεστό με το ζουμάκι του.
Αυτό το ήξερες
Η κλασική μουστάρδα του εμπορίου αποτελείται από σιναπόσπορο, νερό, ξύδι, ζάχαρη, αλάτι, χρωστικές ουσίες και μπαχαρικά. Ωστόσο, διακρίνουμε τρία είδη μουστάρδας, ανάλογα με τους σπόρους που...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 31389
Εμφανίσεις σήμερα: 13
Νέο σχόλιο