Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Πανεύκολες κροκέτες πατάτας
Υλικά συνταγής
- 800γρ. πατάτες
- 2 αυγά
- 1½ φλιτζ. αλεύρι (περίπου)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο για τις τηγανίτες
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμαΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς.
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ντιπ σκόρδου ή ντιπ γιαουρτιού
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε τις πατάτες στον τρίφτη. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε τρίφτη για μερικά λεπτά.
- Σε μπόλ προσθέτουμε τις πατάτες, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το ελαιόλαδο, πιπέρι μοσχοκάρυδο και σιγά-σιγά το αλεύρι. Θέλουμε το μείγμα να είναι σχετικά πηχτό.
- Βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει σε τηγάνι και παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας από το μείγμα (για κάθε κροκέταΤηγανιτό έδεσμα. Αποτελούνται από μίγματα με αλεσμένα κρέατα ή μόνο με τυριά, λαχανικά. Φτιάχνονται σε διάφορα σχήματα και τηγανίζονται παναρισμένα.), το βάζουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσει το τηγάνι. Αφού μαγειρευτεί η μία πλευρά, γυρνάμε κι από την άλλη, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα η κροκέτα.
- Όταν τις αφαιρούμε από τη φωτιά, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με ντιπ της αρεσκείας μας.
Αυτό το ήξερες
Το σκόρδο είναι ένα από τα αγαπημένα υλικά της μαγειρικής παρά την απωθητική μυρωδιά του. Εκτός όμως από το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση που δίνει στα φαγητά έχει και αρκετές ευεργετικές ιδιότητες...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7148
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο