Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...
Πέρκα με μαρούλι
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό πέρκες (4 φιλέτα)
- 1 φλιτζ. αλεύρι
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 ρίζα μαρουλιού
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 μικρή ντομάτα κομμένα σε ζάρια (προαιρετικά, για γαρνιτούρα)
- 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 1 κρόκος αυγού
- ½ φλιτζ. λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε καυτή φωτιά τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. 1 λεπτό από κάθε πλευρά τα κομμάτια της πέρκας.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
- Πλένουμε το μαρούλι και το μπλανσάρουμεΣε κοχλάζων νερό βυθίζω το υλικό που χρειάζεται μπλανσάρισμα για 1 λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα με το τι μπλανσάρω). Ειδικά για τα λαχανικά, αμέσως μετά το βραστό νερό τα βάζουμε σε παγωμένο ή τρεχούμενο νερό ώστε να διατηρήσουν τη ζωηράδα τους..
- Βγάζουμε τα φύλλα σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε σε τρεχούμενο κρύο νερό για 2 λεπτά.
- Βουτυρώνουμε με ½ κ.σ. βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Τυλίγουμε κάθε φιλέτο πέρκας με ένα μεγάλο φύλλο μαρουλιού.
- Στον πάτο του πυρέξ βάζουμε τις καρδιές και τα υπόλοιπα φύλλα μαρουλιού.
- Προσθέτουμε κρασί και ψήνουμε στο φούρνο για 12 λεπτά.
- Βγάζουμε τα φιλέτα και τις καρδιές σε πιατέλα.
- Βάζουμε το πυρέξ στο μάτι ή αδειάζουμε το περιεχόμενο σε τηγάνι.
- Αφήνουμε λίγο να ρεντουΐρειΑφήνουμε μια σάλτσα να βράσει τόσο, ώστε να εξατμισθούν όλα τα υγρά τους..
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τον κρόκο, αλάτι και πιπέρι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε διαρκώς, προσθέτουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από το φαγητό μας.
Αυτό το ήξερες
Τα κατεψυγμένα ψάρια είναι μια πολύ καλή λύση αν θέλετε να δοκιμάσετε κάποιο ψάρι που δεν αλιεύεται στη χώρα μας, αλλά ακόμη και όταν τα φρέσκα που βρίσκετε είναι αμφιβόλου ποιότητας.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3511
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο