Στην Ποντιακή κουζίνα δεν συναντάμε συχνά τη χρήση κρέατος στις συνταγές, αντίθετα χρησιμοποιούνται σαν πρώτη ύλη κυρίως τα τυροκομικά που παρασκευάζονται αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα. Ανάμεσα στα...
Πισία
Υλικά συνταγής
- 20γρ. μπυρομαγιά
- 4 φλιτζ. αλεύρι
- 1½ - 2 φλιτζ. νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- λάδι για το τηγάνισμα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
Ποντιακές συνταγές (Γενικά)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ ή λεκάνη την μαγιά, το νερό και το αλάτι, μέχρι να λιώσει η μαγιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.
- Μόλις η ζύμη μας απορροφήσει όλο το αλεύρι, την σκεπάζουμε, και την αφήνουμε για μία ώρα περίπου να φουσκώσει.
- Έπειτα, κόβουμε την ζύμη σε μικρές μπαλίτσες (στο μέγεθος της μπάλας του τένις) και ανοίγουμε κάθε μπάλα, με τον πλάστη, σε φύλλα που το καθένα του να έχει πάχος μισό πόντο και διάμετρο 20εκ., περίπου όσο είναι ένα ρηχό πιάτο.
- Αφήνουμε τα φύλλα για 20 λεπτά περίπου και κατόπιν τα τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς.. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα πολλά λάδια. Αν θέλουμε μπορούμε να τα γεμίσουμε με τυρί, πατάτα ή άλλη γέμιση της αρεσκείας μας.
Γενικά
Ποντιακές συνταγές
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10880
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο