Ριγκατόνι 4 τυριά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.4 (11 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

υλικά για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. ριγκατόνι (ένα πακέτο)
  • νερό (5L για το βράσιμο)
  • 50γρ. αλάτι (μία χούφτα)

υλικά για τη σάλτσα

  • 90γρ. πεκορίνοΙταλικό τυρί, από γάλα προβάτου. Το όνομά του προέρχεται από την ιταλική λέξη pecora που σημαίνει πρόβατο. Υπάρχουν 4 ποικιλίες (ρομάνο (romano), σάρντο (sardo), τοσκάνο (toscano), σισιλιάνο (siciliano)) και ανήκουν  και οι 4 στα προϊόντα Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης). τριμμένο
  • 90γρ. ρικόταΙταλικό τυρί που παρασκευάζεται από τυρόγαλο αγελαδινό ή πρόβειο. Το τυρόγαλο ζεσταίνεται 2 φορές κατά τη διάρκεια παρασκευής του τυριού. τριμμένη
  • 90γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 90γρ. γκοργκοντζόλα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα στη φωτιά.
  2. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  3. Στραγγίζουμε, κρατώντας όμως ένα ποτήρι από το νερό τους,στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος (να είναι αλ ντεντε).
  4. Ανακατεύουμε τα τυριά σ' ένα μπολ.
  5. Στην κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
  6. Μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες η κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τα ριγκατόνι και 4 -5 κουταλιές νερό από αυτό που τα βράσαμε και ανακατεύουμε.
  7. Προσθέτουμε τα τυριά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για δύο λεπτά για να δέσουνΚάνω εναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. τα υλικά.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Αυτό το ήξερες

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Για πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπούκοβο στο σερβίρισμα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 34525 Εμφανίσεις σήμερα: 2