Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.
Ριγκατόνι 4 τυριά
Υλικά συνταγής
υλικά για τα ζυμαρικά
- 500γρ. ριγκατόνι (ένα πακέτο)
- νερό (5L για το βράσιμο)
- 50γρ. αλάτι (μία χούφτα)
υλικά για τη σάλτσα
- 90γρ. πεκορίνοΙταλικό τυρί, από γάλα προβάτου. Το όνομά του προέρχεται από την ιταλική λέξη pecora που σημαίνει πρόβατο. Υπάρχουν 4 ποικιλίες (ρομάνο (romano), σάρντο (sardo), τοσκάνο (toscano), σισιλιάνο (siciliano)) και ανήκουν και οι 4 στα προϊόντα Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης). τριμμένο
- 90γρ. ρικόταΙταλικό τυρί που παρασκευάζεται από τυρόγαλο αγελαδινό ή πρόβειο. Το τυρόγαλο ζεσταίνεται 2 φορές κατά τη διάρκεια παρασκευής του τυριού. τριμμένη
- 90γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 90γρ. γκοργκοντζόλα κομμένη σε κυβάκια
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα στη φωτιά.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε, κρατώντας όμως ένα ποτήρι από το νερό τους,στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος (να είναι αλ ντεντε).
- Ανακατεύουμε τα τυριά σ' ένα μπολ.
- Στην κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες η κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τα ριγκατόνι και 4 -5 κουταλιές νερό από αυτό που τα βράσαμε και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα τυριά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για δύο λεπτά για να δέσουνΚάνω εναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. τα υλικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Για πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπούκοβο στο σερβίρισμα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 34525
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο